17 640 бр. проверки за незаконен риболов са извършени по 

...
17 640 бр. проверки за незаконен риболов са извършени по 
Коментари Харесай

Конфискуваха над 10 тона риба от бракониери през 2018 г.

17 640 бр. инспекции за противозаконен лов на риба са осъществени по  пристанища, в комерсиалната мрежа, рибовъдни стопанства и водоеми за любителски лов на риба. Това стана ясно по време на Консултативен съвет по риболовство, който се организира в Министерство на земеделието, храните и горите.

Министър Румен Порожанов уточни, че всички виновни институции би трябвало да поставят съществени старания в битката против противозаконния лов на риба.

Броят на констатираните  административни нарушавания е 1 125 бр. Издадени са 973 бр. наказателни постановления, от които 755 бр. са влезнали в действие. В резултат на контролните действия са конфискувани 95 километра мрежи и 10 615 кг риба, от която съвсем 4,5 тона е дарена.

През 2018 година продължи осъществяването на Оперативен проект за ревизия и надзор в Черно море от страна на България и Румъния  под координацията на Европейската организация за надзор в рибарството (EFCA). В рамките на този проект, през 2018 година на територията на двете страни и в техните териториални води са извършени 16 взаимни задачи. Осъществени са 244 инспекции на пристанища, на море и в комерсиалната мрежа, осъществени са и 79 наблюдения, като е открито 1 нарушаване. Агенциите по риболовство и аквакултури на двете страни продължиха своето съдействие във връзка с контрола в река Дунав.  За интервала са осъществени общо 5 взаимни задачи и 211 инспекции на риболовни кораби и фенове риболовци от българска и румънска страна.

През миналата година във водите на Черно море са осъществени 63 инспекции, 14 от които са отдадени на риболова на калкан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР